مهمترین اخبار اقتصادی یکشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰| قیمت طلا، دلار و سکه
به گزارش خبرگزاری رسا، مهمترین اخبار اقتصادی یکشنبه 26 اردیبهشت 1400 به شرح ذیل است:
قیمت طلا، قیمت سکه، قیمت دلار و قیمت ارز امروز ۱۴۰۰/۰۲/۲۶
هماکنون در بازار داخلی قیمت طلای 18عیار هر گرم یک میلیون و 47 هزار تومان، قیمت دلار 23 هزار و 150 تومان، قیمت سکه تمامبهار آزادی طرح جدید 10 میلیون و 450 هزار تومان وقیمت سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز 10 میلیون و 400 هزار تومان است.
در بازار سبزهمیدان هم اکنون، قیمت نیمسکه بهار آزادی 5 میلیون و 900 هزار تومان، ربعسکه بهار آزادی 3 میلیون و 900 هزار تومان و سکه یک گرمی 2 میلیون و 250 هزار تومان تعیین شده است و به فروش میرسد.
قیمت طلای 18عیار در هر گرم هم یک میلیون و 47 هزار تومان، قیمت طلای 24عیار در هر گرم یکمیلیون و 396 هزار تومان و هر مثقال طلا 4 میلیون و 538 هزار تومان ارزشگذاری شده است.
گفتنی است، به دلیل موج جدید کرونا و اعلام شرایط قرمز در تهران، بازار طلا و جواهر تهران نیز به مدت 4 هفته تعطیل بود و از 18 اردیبهشت ماه بعد از یک دوره تعطیلی، مجدداً فعالیت خود را آغاز کرده است. قیمت های درج شده در این خبر با استناد به نرخ های اعلامی از سوی اتحادیه طلا و جواهر است.
در بازار ارز هم اکنون قیمت دلار 23 هزار و 150 تومان، قیمت یورو 27 هزار و 800 تومان و درهم امارات 6 هزار و 420 تومان اعلام شده است.
نوسان قیمت در بازار ارز درحالی رخ داده که در تعطیلات نوروز، با تلاش سفته بازان، قیمت دلار به مرز 26 هزار تومان هم رسیده بود اما انتشار خبرهای مربوط به مذاکرات هسته ای و ... باعث عقب نشینی دلار از این سطح قیمتی شده است.
به اعتقاد کارشناسان دو باور در بازار ارز وجود دارد که موجب نوسانات قیمتی می شود،نخست اینکه با مذاکره و بازگشت به برجام و ... قیمت ارز کاهش چشم گیری خواهد داشت و دوم اینکه حتی مذاکره هم نمی تواند مانع از واقعیات موجود اقتصاد ایران شود و امکان کاهش چشم گیر قیمت ارز وجود ندارد و نهایتا دلار در کانال 23-22 هزار تومان جا خوش می کند.
به گزارش تسنیم، در صرافیهای بانکی قیمت دلار و یورو نسبت به روز کاری قبل کاهش یافته است؛ برهمین اساس، قیمت فروش دلار 22 هزار و 47 تومان و قیمت خرید دلار از مردم 21 هزار و 610 تومان تعیین شده است. قیمت فروش یورو نیز معادل 26 هزار و 314 تومان و قیمت خرید یورو نیز 25 هزار و 793 تومان اعلام شده است.
نرخ خرید و فروش دلار و یورو در صرافیهای بانکی و بازار متشکل ارزی متغیر است و متناسب با نوسانات بازار آزاد در طول روز چند بار تغییر میکند.
حق مسکن ۴۵۰ هزار تومانی کارگران به تصویب دولت رسید
محمد شریعتمداری، وزیرکار در حساب توییتر نوشت : به لطف خدا امروز پیشنهاد افزایش حق مسکن کارگران عزیز به تصویب هیات وزیران رسید .
همچنین مشکل چند ده هزار بانوان محترم بیمه شده تامین اجتماعی در زمینه افزایش مدت زمان دریافت هزینه بارداری از 6ماه به 9ماه و تامین منابع آن به تصویب دولت رسید.
به گزارش تسنیم،23اسفند ماه 99بود که جلسه شورای عالی کار تشکیل حداقل دستمزد کارگران به 39 درصد افزایش یافت.
با آن مصوبه، حداقل حقوق کارگران از 1میلیون و 910 هزار تومان به 2میلیون و 655 هزار تومان و حق مسکن کارگران به 450 هزار تومان و بن و خواروبار به 600 هزار تومان افزایش یافت، همچنین پایه سنوات 140 هزار تومان تعیین شد.
«حق مسکن» تنها مولفهی دستمزد است که تصویب نهایی و ابلاغ آن، نیازمند نظر و رای هیات وزیران است؛ یعنی تصمیم و رای شورایعالی کار برای افزایش این مولفه مزدی به تنهایی، قابلیت اجرایی ندارد و باید حتماً افزایش حق مسکن در هیات دولت به تصویب برسد. این مصوبه طبق گفته ی وزیرکار امروز بعد از گذشت 2ماه به تصویب رسید.
بر اساس مصوبه هیات وزیران، زمان اجرای حق مسکن 450 هزار تومانی کارگران مطابق مصوبه شورای عالی کار از ابتدای فروردین ماه 1400 است و کارفرمایان ملزم هستند ما به التفاوت حق مسکن کارگران در این ماه را نیز بپردازند.
مسابقه گرانی در ۱۰۰ روز پایانی دولت
100 روز پایانی دولت روحانی درحالی سپری می شود که مسئولان محترم دولتی مدعی هستند که در این دولت مردم شاهد قحطی و کمبود کالایی نبوده اند؛ دولتی ها هم البته به گرانی ها اذعان داشته اند ولی تأکید دارند که بازار را مدیریت کرده اند.
یکی از نمونه های مدیریتی دولت محترم، در بازار روغن بوده است که همچنان هم شاهد اثرات آن هستیم؛ بازار روغن در ماه های اخیر شاهد نا به سامانی شدید بود تا جایی که مردم نمی توانستند برای تأمین نیاز روزانه خود حتی یک بطری کوچک روغن مایع تهیه کنند! روغن برای مدتی در بازار نایاب شده بود.
این درحالی بود که روغن جامد از ماه ها قبل از سبد غذایی مردم حذف شده بود چراکه دیگر روغن جامد با تعرفه شرکتی در بازار موجود نبوده و همچنان هم نیست، ولی این وضعیت برای روغن مایع هم بوجود آمده بود و فروشگاه ها دیگر روغنی برای فروش نداشتند.
امروز هم به لطف سیاست محترم دولت تدبیر کار به جایی رسیده که مردم برای خرید روغن جامد با تعرفه به اصطلاح دولتی، مجبور هستند در صف طولانی برخی از فروشگاه های زنجیره ای بایستند تا در صورت خوش شانسی بتوانند یکی از خریداران سهمیه بسیار محدود (بعضاً 20 تایی) آن فروشگاه باشند.
اما ماجرای بازار روغن به همین جا ختم نمی شود؛ آنطور که از نامه یکی از شرکتهای روغنی به سازمان بورس مشخص است، از امروز باید شاهد افزایش 30 و 35 درصدی روغن جامد و مایع در بازار باشیم.
گویا این روزها باید شاهد رقابت گرانیها در بازار کالاهای اساسی باشیم و هر روز گرانی یک گروه از کالاهای اساسی شوکی به سبد خانوار بدهد؛ یک روز گوشت، روز دیگر مرغ تخم و مرغ؛ روز بعد روغن و بعد از آن هم لبنیات و سایر کالاهای اساسی!
طبق نامهای که از سوی یکی از شرکتهای روغنی در 25 اردیبهشت ماه صادر شده، بناست از امروز 26 اردیبهشت ماه قیمت انواع روغن مایع 35 درصد و روغن جامد 30 درصد افزایش یابد.
در نامه این شرکت آمده که احتراماً در چارچوب ماده 13 دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات شرکتهای ثبت شده نزد سازمان بورس اوراق بهادار موارد ذیل را با استحضار میرساند؛
بر اساس اعلام سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان مقرر گردید که قیمت مصوب فروش انواع روغن ساخته شده از تاریخ 26 اردیبهشت 1400 به شرخ ذیل افزایش یابد:
-انواع روغن مایع 35 درصد
-انواع روغن جامد 30 درصد
-با توجه به ترکیب تولیدات و فروش شرکت متوسط افزایش نرخ فروش محصولات شرکت به میزان 33 درصد خواهد بود.
این قیمتها بر اساس واردات با ارز یارانه ای (هر دلار 42.200ریال) است. در صورت هر گونه تغییر در نرخ ارز ترجیحی کالاهای اساسی قیمت فروش محصولات شرکت نیز به تبع آن تغییر خواهد کرد.
شاخص بورس ۷۹۱ واحد دیگر افت کرد
در جریان دادوستدهای امروز بازار سرمایه بیش از 5 میلیارد و 248میلیون سهم و حقتقدم بهارزشی بالغ بر 3 هزار و 490میلیارد تومان در بیش از 425هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت 791واحدی در ارتفاع یکمیلیون و 188هزار و 804واحد قرار گرفت.
بیشترین اثر منفی بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی شرکتهای فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران و سرمایهگذاری تامین اجتماعی شد و در مقابل شرکتهای صنایع پتروشیمی خلیج فارس، معدنی و صنعتی چادرملو و ایران خودرو با افزایش خود مانع افزایش بیشتر نماگر بازار سهام شدند.
شاخصهای اصلی بازار سرمایه هم روزی منفی را پشتسر گذاشتند؛ بهطوری که شاخص قیمت (وزنی ــ ارزشی) 205واحد، کل (هموزن) 4204واحد، قیمت (هموزن) 2726واحد، آزاد شناور 4037واحد و شاخصهای بازار اول و دوم به ترتیب 217 و 2844 واحد افت کردند.
بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله 854میلیون ورقه بهارزش یک هزار و 310میلیارد تومان در 133هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) 113واحد رشد کرد و در ارتفاع 17هزار و 666واحد قرار گرفت.
در این بازار هم امروز بیشترین اثر منفی بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه، پتروشیمی زاگرس و پلیمر آریا ساسول شد و در مقابل شرکتهای ذوب آهن اصفهان، زغال سنگ پروزده طبس و سرمایهگذاری مالی سپر صادرات بیشترین اثر مثبت را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.